Snabb miso-mac and cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb miso-mac and cheese

Snabb miso-mac and cheese

med sauterad purjolök och harissaolja

Mac and cheese är en klassisk amerikansk rätt, och serveras vanligtvis som en makaronigratäng med massor av ost. I den här spännande varianten behåller vi de två huvudkomponenterna – pasta och ost – men använder oss av nya ingredienser för att ta middagen till en ny nivå. Vi kokar rigatoni och vänder den i en gräddig sås med misopasta, vitlök, purjolök, spenat och två sorters ost. Sedan toppar vi vår pasta med färsk rucola och harissakryddad olja med valnötter och chili flakes.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½ st

Citron

4 g

Harissakrydda

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 st

Purjolök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4140 kJ
Energi (kcal)990 kcal
Fett59.8 g
varav mättat27.3 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker10 g
Protein34 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek purjolök
2

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök i 5–6 min, tills mjuk.

Gör harissaolja
3

Under tiden, skölj rucola och spenat (var för sig).

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka valnötter.

Blanda harissa, valnötter, chili flakes [1/2 paket, 2P], en nypa salt och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
4

Tillsätt miso [1/2 paket, 2P] och vitlök till pannan med purjolök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och rör ner matlagningsgrädde, sparat kokvatten, gouda och finriven ost.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta, spenat och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, tills spenat är mjuk.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rucola och tillsätt en skvätt citronsaft.

Ringla harissaolja över rätten.