Snabb sweet chili-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb sweet chili-kyckling

Snabb sweet chili-kyckling

med kålsallad och asiatisk majonnäs

Ikväll frestar vi med kyckling som vi steker med vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja, och sen blandar vi den med sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vår sweet chili-kyckling med luftigt ris, kålsallad med asiatisk majonnäs, och färsk gurka.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

150 g

Strimlad salladsmix

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3103 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett28 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker17 g
Protein42.5 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Ginger Ninja och en nypa salt i 3–4 min under omrörning, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Under tiden, tärna gurka i 2 cm stora bitar.

Blanda salladsmix, asiatisk majonnäs, en skvätt vatten och en nypa salt i en medelstor skål.

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme och rör ner sojasås, sweet chilisås och vatten med kyckling. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sedan av från värme.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kyckling, sås, kålsallad och gurka.

Krydda gurka med en nypa salt.