Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker pulled beans, som blixtsnabbt får du den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör ihop en fantastisk tomatsalsa, med karakteristisk smak av koriander. Vi bygger våra tacos med pulled beans, tomatsalsa, coleslaw, och en ljuvlig cajunmajo. Och så lite jalapeno till de modiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Strimlad salladsmix
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ st
Lök
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
2 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Morot
1 st
Jalapeno
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till vegoprotein
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till salsa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka tomat och lök.
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, Tex-Mex, vatten, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.
Blanda tomat, lök (skippa eller använd mindre om du inte gillar lök), en generös skvätt limesaft och koriander i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft och hälften av cajunmajonnäs i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Toppa med coleslaw, pulled beans och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.