Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Grön, god och snabb – så skulle vi beskriva den här vegocurryn. Perfekt när du har ont om tid, men ändå vill njuta av en riktigt god middag. Förutom klassisk tikka masala använder vi vår egen kryddblandning Milda Mahal i curryn, som består av blomkål och potatis som får koka i krämig kokosmjölk. Vi serverar vår curry med kokt ris, jordnötscrunch med koriander, chili flakes och lime och en klick svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Potatis, tärnad och förkokt
1 st
Blomkålsbuketter
30 g
Tikka masala
½ burk
Tomatpuré
100 ml
Kokosmjölk
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Milda Mahal
1 g
Chiliflakes
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blomkål, Milda Mahal, tikka masala och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 1–2 min, tills väldoftande.
Rör ner grönsaksbuljong, kokosmjölk [1/2 paket, 2P], tärnad potatis [1/2 påse, 2P], vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, tills tjocknat och blomkål är mjuk.
Under tiden, grovhacka korianderblad och jordnötter.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda koriander, jordnötter, chili, en skvätt limesaft, en nypa salt och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och curry i skålar.
Toppa med jordnötscrunch och en klick yoghurt.