Snabb vego-tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb vego-tikka masala

Snabb vego-tikka masala

med jasminris och jordnötscrunch

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Grön, god och snabb – så skulle vi beskriva den här vegocurryn. Perfekt när du har ont om tid, men ändå vill njuta av en riktigt god middag. Förutom klassisk tikka masala använder vi vår egen kryddblandning Milda Mahal i curryn, som består av blomkål och potatis som får koka i krämig kokosmjölk. Vi serverar vår curry med kokt ris, jordnötscrunch med koriander, chili flakes och lime och en klick svalkande yoghurt.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Mjölk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Potatis, tärnad och förkokt

1 st

Blomkålsbuketter

30 g

Tikka masala

½ burk

Tomatpuré

100 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Milda Mahal

1 g

Chiliflakes

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3115 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett33.3 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater315.5 g
varav socker43.1 g
Protein51 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Laga curry
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blomkål, Milda Mahal, tikka masala och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 1–2 min, tills väldoftande.

Rör ner grönsaksbuljong, kokosmjölk [1/2 paket, 2P], tärnad potatis [1/2 påse, 2P], vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, tills tjocknat och blomkål är mjuk.

Gör jordnötscrunch
3

Under tiden, grovhacka korianderblad och jordnötter.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda koriander, jordnötter, chili, en skvätt limesaft, en nypa salt och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Toppa med jordnötscrunch och en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image