Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med vegofärs, sojasås, balsamvinäger, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi rigatoni, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Tomatpuré
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Paprika
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, tills vegofärs är brynt och grönsaker är mjuka.
Rör i vitlök, Vitlöksflörter och chili och stek i ytterligare 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt balsamvinäger, sojasås [½ paket, 2P], tomatpuré, pastavatten [11/2 dl | 3 dl], smör [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan och rör om.
Sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.
Rör i färdig pasta.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilika grovt.
Strö över riven ost och basilika.