Snabb vegofärs-arrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb vegofärs-arrabiata

Snabb vegofärs-arrabiata

med stekta körsbärstomater och basilika

I kväll blir det pasta arrabiata. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chiliflakes. Samtidigt kokar vi rigatoni, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Korn
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Paprika

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2867 kJ
Energi (kcal)685 kcal
Fett20.4 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater86 g
varav socker18.3 g
Protein33.6 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1,5 dl | 3 dl] i en kopp. Häll av resterande vatten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek vegofärs
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, tills vegofärs är brynt och grönsaker är mjuka.

Rör i vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Koka sås
3

Tillsätt balsamvinäger, sojasås [1/2 paket, 2P], tomatpuré, sparat pastavatten, smör [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] till stekpannan och rör om.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Rör i färdig pasta. 

Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar. Riv basilika grovt. Strö över riven ost och basilika.