Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, i kväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chiliflakes. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1.5 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till sås
1 tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, körsbärstomater, paprika och salt i 4–5 min, tills vegofärs är brynt och grönsaker är mjuka.
Rör i vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes och stek i ytterligare 1–2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt balsamvinäger, sojasås, tomatpuré, sparat pastavatten, smör och socker till stekpannan och rör om.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.
Rör i färdig pasta.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Riv basilika grovt.
Strö över riven ost och basilika.