Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander, jordnötter och salladslök, och så är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
80 g
Sweet chilisås
4 g
Goan Xacuti
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
½ st
Morot, Julienne
1 portionspåse
Koriander
1 msk
Olivolja (steg 1)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Tillsätt goan xacuti, chiliflakes, pak choi och morot [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.
Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås [1/2 påse, 2P] och sparat nudelvatten.
Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med grovt rivna korianderblad, jordnötter och salladslök.