Här kommer ett recept med pannbiffar som du aldrig ätit dem förut! Svensk husmanskost i all ära, men i kväll byter vi ut de klassiska tillbehören potatis och lingonsylt mot cajunkryddat ris och en syrlig limedressing med majonnäs, gräddfil och snabbsyltad rödlök. Våra biffar får smak av vår egen kryddblandning Tex-Mex och sällskap av en färgglad gurk- och tomatsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Lime
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Rödlök
½ g
Chiliflakes
1 st
Tomat
1 st
Gurka
150 g
Långkornigt vitt ris
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda lök, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda färs, ströbröd, Tex-Mex, ägg [1 st | 2 st], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.
Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platt till den för att göra rustika biffar (3 per person).
Stek i totalt 5–6 min (vänd efter halva tiden), eller tills gyllene och genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Färsen är mjuk, så vänd biffarna först när de har fått stekyta.
Under tiden, finhacka tomat och gurka.
Blanda tomat, gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en skål.
Rör ner majonnäs och gräddfil i skålen med syltad rödlök precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, pannbiffar och gurk- och tomatsallad på tallrikar.
Toppa pannbiffar med limedressing.