Sojaglaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaserat fläsk

Sojaglaserat fläsk

med vitlöksris och ugnsbakad broccoli

Här bjuder vi på en smakrik och lättlagad rätt med asiatiska influenser. Kvällens middag består av stekt fläskkotlett i en härlig glaze med soja, sriracha och sweet chilisås som vi serverar med fluffigt vitlöksris. Vi hinner också snabbsylta morot och rosta broccoli och pak choi som tillbehör innan det är dags att sätta sig till bords.

Taggar:
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Sweet chilisås

150 g

Långkornigt vitt ris

10 g

Sriracha

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Pak choi

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Mjöl till panering

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2732 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett14.2 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater86.8 g
varav socker16 g
Protein43.4 g
Salt6 g

Instruktioner

Tillaga kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg vetemjöl på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2 min per sida, tills brynt. Lägg sen över det en sida av en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 18–20 min.

Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka ris
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla morot
3

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål. Rör i morot och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Skär broccoli i små buketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov).

Grovhacka pak choi.

Rosta broccoli
4

Placera broccoli på andra sidan av plåten, när det återstår 10–11 min av köttets tillagningstid. Blanda broccoli med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Tillsätt pak choi till plåten när det återstår 3–4 min av tillagningstiden, och ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka glaze
5

Under tiden, vispa ihop sriracha, sojasås och vatten i en liten skål.

Häll i såsen i stekpannan som du stekte kött i (utan att torka ur den). Koka upp på medelhög värme, och sjud under omrörning tills glazen har tjocknat något, 1–2 min.

Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ris på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött.

Ringla över glaze och garnera med picklad morot.