Här bjuder vi på en smakrik och lättlagad rätt med asiatiska influenser. Kvällens middag består av stekt fläskkotlett i en härlig glaze med soja, sriracha och sweet chilisås som vi serverar med fluffigt vitlöksris. Vi hinner också snabbsylta morot och rosta broccoli och pak choi som tillbehör innan det är dags att sätta sig till bords.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Sweet chilisås
150 g
Långkornigt vitt ris
10 g
Sriracha
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Pak choi
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Mjöl till panering
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Vatten till glaze
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg vetemjöl på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2 min per sida, tills brynt. Lägg sen över det en sida av en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 18–20 min.
Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål. Rör i morot och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Skär broccoli i små buketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov).
Grovhacka pak choi.
Placera broccoli på andra sidan av plåten, när det återstår 10–11 min av köttets tillagningstid. Blanda broccoli med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Tillsätt pak choi till plåten när det återstår 3–4 min av tillagningstiden, och ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, vispa ihop sriracha, sojasås och vatten i en liten skål.
Häll i såsen i stekpannan som du stekte kött i (utan att torka ur den). Koka upp på medelhög värme, och sjud under omrörning tills glazen har tjocknat något, 1–2 min.
Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ris på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot.