Soltorkad tomat-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soltorkad tomat-rigatoni

Soltorkad tomat-rigatoni

med rucola och krispig pangrattato

Pastan rigatoni är känd för att vara en riktig såstjuv, och ni kan se fram emot en fyllig och mättande måltid ikväll. Vi lagar en underbar sås med zucchini, soltorkad tomat, oregano, grädde, körsbärstomater och vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi toppar med krispig pangrattato, färsk rucola och riven ost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

50 g

Soltorkade tomater

125 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Rucola

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Oregano

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3182 kJ
Energi (kcal)761 kcal
Fett38.3 g
varav mättat23.7 g
Kolhydrater102.5 g
varav socker13.6 g
Protein36.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11-12 min, eller tills "al dente". 

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Gör pangrattato
2

Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] på medelhög värme i en stor stekpanna. 

Stek panko [1/2 påse, 2P] i 3-4 min, tills gyllene och spröd. Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan i en skål. 

Grovhacka soltorkad tomat, zucchini och oregano [1/2 paket, 2P].

Skölj rucola. 

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, soltorkad tomat, oregano och Mamas Favorit i 2-3 min.

Rör i pastavatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, körsbärstomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], peppar och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i 1-2 min, tills tjocknat.

Rör i färdig pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar. 

Toppa med pangrattato, rucola och riven ost.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image