Vi hoppas att ni är hungriga, vi ska nämligen laga en underbar kryddig kycklingwok med selleri, kål, ingefära, vitlök, sojasås och sriracha. Vi serverar vår ljuvliga kycklingwok med fluffigt jasminris, och toppar med knaprig jordnötstopping med salladslök och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
150
Förskuren spetskål
300
Strimlad kycklinglårfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
10
Sriracha
25
Honung
½
Röd chili
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 5)
½
Vatten (steg 5)
½
Socker (steg 5)
½
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär selleri i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek selleri i 1-2 min. Tillsätt kål och en nypa salt. Stek tills mjuk, 2-3 min. Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik. Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda kyckling och vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en skål. Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk I 2 msk] på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 3-4 min, tills brynt och nästan genomstekt. Krydda med en nypa salt och lägg över till tallriken med grönsaker. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skär salladslök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Blanda chili, salladslök, jordnötter och en generös nypa salt i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs ingefära och vitlök i 30 sek. Rör i sojasås, sriracha [1/2 paket, 2P], honung, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Tillsätt kyckling och grönsaker. Sjud tills såsen har tjocknat något och är uppvärmd. TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingwok. Garnera med knaprig jordnötstopping.