Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll ska vi laga en massa gott. Vi steker blomkål, och låter den sen sjuda i en ljuvlig sötsur sås med vitlök, ingefära, sweet chilisås och sojasås. Härliga tillbehör är fluffigt basmatiris som vi blandar med picklade grönsaker, och knapriga jordnötter som vi strör över härligheterna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
150
Basmatiris
40
Sweet chilisås
1
Salladslök
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Paprika
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vetemjöl (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
1
Socker (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Grovhacka jordnötter.
Blanda blomkål, olivolja [1 msk | 2 msk], salt, peppar och vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål.
Rör i salladsmix och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek blomkål i 3-4 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, ingefära, paprika och vit salladslök. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 2-4 min, tills såsen har tjocknat.
Blanda färdigt ris med picklade grönsaker, och lägg upp på tallrikar.
Toppa med blomkål och sås.
Garnera med grön salladslök och hackade jordnötter.