Spaghetti carbonara på kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara på kallrökt lax

Spaghetti carbonara på kallrökt lax

med zucchinisallad och färsk persilja

En klassisk spaghetti carbonara är aldrig fel, men ibland är det kul att uppdatera de gamla favoriterna. I kväll lagar vi därför denna välkända pastarätt med en twist och använder kallrökt lax istället för fläskkött. Men vi lovar att såsen (med äggula, matlagningsgrädde och riven ost) blir minst lika krämig och god! Vi serverar vår pasta med färsk persilja och en zucchini- och tomatsallad med citrondressing.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

½ st

Citron

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3426 kJ
Energi (kcal)819 kcal
Fett40.1 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker9.3 g
Protein39.2 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Skölj rucola.

Grovhacka persilja.

Finhacka kallrökt lax.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Förbered sås
3

Separera äggulor från äggvitor [2 st I 4 st].

Blanda äggulor, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], finriven ost och grönsaksbuljong i en medelstor skål.

Krydda med en nypa peppar, vispa ihop med en gaffel och ställ åt sidan.

TIPS: Äggula gör såsen tjock och krämig!

Laga sås
4

När pastan är färdigkokt, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt spaghetti, äggblandning och sparat pastavatten.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om pastan verkar torr.

Blanda sallad
5

Vänd ner kallrökt lax i pasta.

Vänd ner zucchini och tomat i skålen med citrondressing precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp spaghetti carbonara i skålar.

Toppa med persilja och servera med zucchinisallad.