Spaghetti med hemlagad pesto & mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Spaghetti med hemlagad pesto & mozzarella

med broccoli och rucola

Pasta pesto är en klassiker för hemmakockar som har ont om pengar och tid. Detta är en riktigt god lyxversion av den vanliga budgeträtten, där vi snabbt svänger ihop vår egen pesto och kombinerar spaghettin med stekt broccoli, färsk mozzarella och rucola.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 portionspåse

Basilika

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

250 g

Broccoli

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till pasta

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Olja till pesto

½ tsk

Salt till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3873 kJ
Energi (kcal)926 kcal
Fett53.8 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater73.3 g
varav socker8.1 g
Protein32.8 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Blanda med olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

3

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek broccoli i 5–6 min, eller tills den har mjuknat.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

4

Under tiden, finhacka basilika och pinjenötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda basilika, vitlök, pinjenötter, en generös skvätt citronsaft, riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Vänd ner pesto och broccoli i pasta.

5

Häll av och riv mozzarella i grova bitar.

Skölj rucola.

6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med mozzarella och rucola.