Pasta pesto är en klassiker för hemmakockar som har ont om pengar och tid. Detta är en riktigt god lyxversion av den vanliga budgeträtten, där vi snabbt svänger ihop vår egen pesto och kombinerar spaghettin med stekt broccoli, färsk mozzarella och rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 portionspåse
Basilika
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
250 g
Broccoli
40 g
Rucola
1 msk
Olja till pasta
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Olja till pesto
½ tsk
Salt till pesto
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Blanda med olivolja.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli i 5–6 min, eller tills den har mjuknat.
Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, finhacka basilika och pinjenötter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda basilika, vitlök, pinjenötter, en generös skvätt citronsaft, riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Vänd ner pesto och broccoli i pasta.
Häll av och riv mozzarella i grova bitar.
Skölj rucola.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med mozzarella och rucola.