Spansk-inspirerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk-inspirerad kolja

Spansk-inspirerad kolja

med paprikakryddad potatis och salsa roja

Femton minuter – ungefär så lång tid tar det att laga denna härliga fiskrätt! Det är inget skämt – förkokta potatiskuber blir klara på ett kick och vi smaksätter dem med rökt paprikapulver för härligt sting. Sedan steker vi kolja gyllene och spröd och serverar den med färsk rucola, aioli och en salsa roja på tomat, persilja, citron och olivolja. Smaklig måltid!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Potatis, tärnad och förkokt

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Tomat

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

40 g

Rucola

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2565 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett31.3 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater443 g
varav socker23.3 g
Protein75.5 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek potatis
1

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek potatis, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 7–8 minuter, tills brynta. Vänd dem regelbundet.

Tillsätt rökt paprikapulver och stek i 1 min, tills väldoftande.

Gör salsa roja
2

Under tiden, skölj rucola.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka tomat och persilja.

Blanda tomat, persilja, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp potatis och rucola i skålar.

Toppa potatis med fisk och salsa rojo.

Servera med en klick aioli.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image