Femton minuter – ungefär så lång tid tar det att laga denna härliga fiskrätt! Det är inget skämt – förkokta potatiskuber blir klara på ett kick och vi smaksätter dem med rökt paprikapulver för härligt sting. Sedan steker vi kolja gyllene och spröd och serverar den med färsk rucola, aioli och en salsa roja på tomat, persilja, citron och olivolja. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
4 g
Rökt paprikapulver
1 st
Tomat
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
40 g
Rucola
½ st
Citron
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek potatis, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 7–8 minuter, tills brynta. Vänd dem regelbundet.
Tillsätt rökt paprikapulver och stek i 1 min, tills väldoftande.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Finhacka tomat och persilja.
Blanda tomat, persilja, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis och rucola i skålar.
Toppa potatis med fisk och salsa rojo.
Servera med en klick aioli.