Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar

Spanska BBQ-glaserade fläskfärsbiffar

med gremolatapotatis och tomatsallad

Njut av spännande smaker från det spanska köket med våra glaserade BBQ-biffar. Denna snabblagade rätt bjuder också på italienska influenser i form av gremolatapotatis och en god sallad med rucola och tomat för en unik middagsupplevelse.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Citron

250 g

Fläskfärs

2 st

Tomat

4 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Rucola

1 burk

Tomatpuré

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till glaze

½ tsk

Socker till glaze

0.26 tsk

Salt till glaze

1 msk

Smör till glaze

1 msk

Olja till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4057 kJ
Energi (kcal)970 kcal
Fett69.7 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater59 g
varav socker13.9 g
Protein31 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Skölj rucola.

Halvera citron.

Grovhacka tomat.

Finhacka persilja.

Stek biffar
3

Blanda fläskfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika biffar (3 per person).

Stek biffar i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem då och då.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör glaze
4

Under tiden, blanda tomatpuré, ketchup, socker, salt och balsamvinäger i en liten skål.

Tillsätt smör till pannan med färdigstekta biffar och låt smälta. Tillsätt rökt paprikapulver och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt tomatpuréblandning. Vänd biffar i glaze och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Blanda sallad
5

Vänd potatis med olivolja, persilja, citronsaft och salt precis innan servering.

Blanda rucola, tomat, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp glaserade biffar, gremolatapotatis och sallad i djupa skålar.

Servera med en klick aioli.