Njut av spännande smaker från det spanska köket med våra glaserade BBQ-biffar. Denna snabblagade rätt bjuder också på italienska influenser i form av gremolatapotatis och en god sallad med rucola och tomat för en unik middagsupplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Citron
250 g
Fläskfärs
2 st
Tomat
4 g
Rökt paprikapulver
400 g
Småpotatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Rucola
1 burk
Tomatpuré
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till glaze
½ tsk
Socker till glaze
0.26 tsk
Salt till glaze
1 msk
Smör till glaze
1 msk
Olja till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.
Skölj rucola.
Halvera citron.
Grovhacka tomat.
Finhacka persilja.
Blanda fläskfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika biffar (3 per person).
Stek biffar i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem då och då.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda tomatpuré, ketchup, socker, salt och balsamvinäger i en liten skål.
Tillsätt smör till pannan med färdigstekta biffar och låt smälta. Tillsätt rökt paprikapulver och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt tomatpuréblandning. Vänd biffar i glaze och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Vänd potatis med olivolja, persilja, citronsaft och salt precis innan servering.
Blanda rucola, tomat, salt och olivolja i en stor skål.
Lägg upp glaserade biffar, gremolatapotatis och sallad i djupa skålar.
Servera med en klick aioli.