I kväll gör vi en spanskinspirerad rätt. Vi panerar grillost som vi sedan steker tills gyllene. Vi gör också en god bravassås och serverar med persiljeris, aioli och sallad med gurka och rucola. Nu är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Bladpersilja
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
150 g
Basmatiris
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Rökt paprikapulver
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 burk
Tomatpuré
40 g
Rucola
1 st
Gurka
1 st
Citron
1 portionspåse
Basilika
½ g
Chiliflakes
4 g
Vitlöksflörter
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Socker till sås
1
Ägg till panering
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skölj rucola.
FInhacka basilika.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda gurka, rucola och basilika i en stor skål.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek Vitlöksflörter, chiliflakes, socker, vatten och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Ta av från värme och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär grillost i 2 cm stora bitar.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt
Under tiden, finhacka persilja.
Halvera citron.
Tillsätt en skvätt citronsaft, salt och olivolja till skålen med rucola.
Rör ner persilja i det färdiga riset precis innan servering.
Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.
Toppa med grillost, bravassås och ringla över aioli.