Vår värmande vegetariska nudelsoppa görs på en smakrik buljongbas med misopasta och toppas med stekta gyozas och pak choi och färska grönsaker som ger en härligt krispig konsistens. Vi fulländar smakupplevelsen med krispiga jordnötter i en het blandning med chiliflakes, vitlök och sesamolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Pak choi
1 st
Salladslök
2 tsk
Ingefära
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
3 dl
Vatten till soppa
3 dl
Sparat nudelvatten
1 tsk
Socker till sås
1 dl
Vatten till gyoza
1 msk
Olja till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär pak choi i kvartar på längden.
Skär salladslök i tunna skivor.
Riv ingefära fint.
Koka upp vatten, sparat kokvatten, ingefära, misopasta, sojasås och socker i en stor kastrull.
Sjud under lock på medelvärme i 3–4 min.
Vänd ner nudlar i buljongen precis innan servering.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera pak choi och gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 3 min, eller tills botten på gyoza är gyllenbrun.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills gyoza är genomvarma.
TIPS: 1) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 2) Stek gyoza och pak choi i omgångar eller 2 pannor om det blir för trångt.
Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med en kavel eller kötthammare.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda sesamolja, jordnötter, chiliflakes, vitlök, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och buljong i skålar och toppa med gyoza, morot, pak choi och salladslök.
Ringla över jordnötskrisp.