Vegetarisk gyoza- och nudelsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk gyoza- och nudelsoppa

Vegetarisk gyoza- och nudelsoppa

med pak choi, morot och jordnötskrisp

Vår värmande vegetariska nudelsoppa görs på en smakrik buljongbas med misopasta och toppas med stekta gyozas och pak choi och färska grönsaker som ger en härligt krispig konsistens. Vi fulländar smakupplevelsen med krispiga jordnötter i en het blandning med chiliflakes, vitlök och sesamolja.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Pak choi

1 st

Salladslök

2 tsk

Ingefära

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till soppa

3 dl

Sparat nudelvatten

1 tsk

Socker till sås

1 dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2848 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett25.3 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker11 g
Protein20.6 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär pak choi i kvartar på längden.

Skär salladslök i tunna skivor.

Riv ingefära fint.

Laga buljong
3

Koka upp vatten, sparat kokvatten, ingefära, misopasta, sojasås och socker i en stor kastrull.

Sjud under lock på medelvärme i 3–4 min.

Vänd ner nudlar i buljongen precis innan servering.

Stek gyoza
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera pak choi och gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 3 min, eller tills botten på gyoza är gyllenbrun.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills gyoza är genomvarma.

TIPS: 1) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 2) Stek gyoza och pak choi i omgångar eller 2 pannor om det blir för trångt.

Blanda jordnötskrisp
5

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med en kavel eller kötthammare.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda sesamolja, jordnötter, chiliflakes, vitlök, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp nudlar och buljong i skålar och toppa med gyoza, morot, pak choi och salladslök.

Ringla över jordnötskrisp.