topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddstekt öring

Kryddstekt öring

med krämig dill- och potatissallad

Att grilla hör sommaren till, och med det här receptet väljer du själv om du vill steka eller grilla kvällens huvudingrediens – öring. Oavsett hur den tillagas kan vi garantera att vår egen kryddblandning Mamas Favorit ger den en fantastisk smak. Vi servarar fisken med en krämig potatissallad med spenat, rödlök, dill, kålrabbi, gräddfil och majonnäs.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Dill

30 g

Spenat

½ st

Kålrabbi, vit

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500 g

Potatis

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2438 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker6.8 g
Protein32 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Medan potatis kokar, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka dill.

Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. 

Stek fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med Mamas favorit, en nypa salt och peppar salt på varje sida.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk med skinnsidan ner i 4–5 min. Vänd och stek i ytterligare 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
4

Medan fisken tillagas, blanda alla grönsaker, dill, gräddfil, majonnäs, salt [1/4 tsp | 1/2 tsp] och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt potatis
5

Låt potatis svalna något och tillsätt dem sedan till salladen. Vänd runt försiktigt tills de är är täckta.

Servera
6

Lägg potatissallad i djupa tallrikar och toppa med fisk.