Njut av havets läckra smaker med vår kryddiga öring i krämig senapssås, där den ugnsbakade fisken får sällskap av färska och välsmakande ingredienser. Vi serverar öringen med rostad potatis som blandas med färsk spenat, pumpakärnor och örtolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
1 st
Citron
1 st
Schalottenlök
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Olja till dressing
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka persilja och schalottenlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron i klyftor.
Blanda persilja, vitlök, schalottenlök, salt, olivolja och en skvätt citronsaft i en stor skål. Ställ åt sidan.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ay Cajun-ba.
Placera fisk med skinnsida ner på en ny plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillaga fisk i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, hetta upp en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt honung- och senapsdressing, matlagningsgrädde, vatten och grönsaksbuljong. Rör om och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt och något tjocknat.
Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.
Under tiden, skölj spenat.
Vänd ner färdig potatis och pumpakärnor i skålen med persilja- och vitlöksblandning.
Vänd ner spenat.
Lägg upp örtpotatis och fisk på tallrikar och skeda sås över fisk.