Poke bowl på tonfisk och avokado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl på tonfisk och avokado

Poke bowl på tonfisk och avokado

med ingefärsslaw och ponzudressing

På jakt efter en snabb och lättlagad middag? Med vår enkla poke bowl kan du njuta av kryddig tonfisk med srirachamajonnäs, fluffigt ris, färska grönsaker och en smakrik ponzudressing.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Sesam
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

160 g

Tonfisk i vatten

(Innehåller Fisk)

1 st

Salladslök

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

150 g

Förskuren spetskål

10 g

Ingefärspasta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

1 st

Gurka

1 st

Avokado

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

30 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till slaw

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3557 kJ
Energi (kcal)850 kcal
Fett48.2 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater69.9 g
varav socker4.8 g
Protein25.2 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered tonfisk
2

Under tiden, häll av tonfisk.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda tonfisk, salladslök, srirachamajonnäs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör ingefärsslaw
3

Blanda spetskål, ingefärspasta, sesamolja, sesamfrön och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
4

Grovhacka gurka.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.

Blanda dressing
5

Blanda ponzudressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, tonfisk, gurka, avokado och ingefärsslaw i skålar.

Ringla över ponzudressing och toppa med jordnötter.