På jakt efter en snabb och lättlagad middag? Med vår enkla poke bowl kan du njuta av kryddig tonfisk med srirachamajonnäs, fluffigt ris, färska grönsaker och en smakrik ponzudressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
160 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller Fisk)
1 st
Salladslök
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
150 g
Förskuren spetskål
10 g
Ingefärspasta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
1 st
Gurka
1 st
Avokado
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
30 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till slaw
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, häll av tonfisk.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda tonfisk, salladslök, srirachamajonnäs, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda spetskål, ingefärspasta, sesamolja, sesamfrön och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka gurka.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.
Blanda ponzudressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp ris, tonfisk, gurka, avokado och ingefärsslaw i skålar.
Ringla över ponzudressing och toppa med jordnötter.