Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. En härligt grön sallad med våriga inslag blir perfekt som tillbehör eller på buffébordet. Vi kombinerar krispiga sockerärtor med gurka och salladsmix och toppar med grekisk salladsost, apelsin och rostade pinjenötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Sockerärtor
60 g
Salladsmix
1 st
Gurka
1 st
Apelsin
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Skär sockerärtor i 1 cm stora bitar.
Grovhacka gurka.
Skölj sallad.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Under tiden, blanda salladsmix, sockerärtor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Smula över salladsost.
Lägg upp sallad på ett stort fat och toppa med apelsinskivor och pinjenötter.