Kvällens kanongoda sej omsluts av en utsökt pankopanering med BBQ-sås och cajunkryddor innan vi steker den gyllene och spröd och serverar den med hemmagjorda regnsbågspommes på potatis, morot och rödbeta. Vi serverar denna smarriga middag med en slaw på rödkål, spenat och citronsaft och en krämig gräddfilsdipp med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
300 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rödbeta
75 g
Rödkål, förskuren
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Vatten till panering
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Blanda BBQ-sås och vatten i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i BBQ-sås och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj spenat och vänd ner i skålen med rödkål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp fisk, regnsbågspommes, slaw och dipp på tallrikar.