BBQ-panerad sej och regnbågspommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-panerad sej och regnbågspommes

BBQ-panerad sej och regnbågspommes

med spenatslaw och gräddfil

Kvällens kanongoda sej omsluts av en utsökt pankopanering med BBQ-sås och cajunkryddor innan vi steker den gyllene och spröd och serverar den med hemmagjorda regnsbågspommes på potatis, morot och rödbeta. Vi serverar denna smarriga middag med en slaw på rödkål, spenat och citronsaft och en krämig gräddfilsdipp med vitlök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödbeta

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till slaw

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Vatten till panering

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2075 kJ
Energi (kcal)496 kcal
Fett7.1 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater75.9 g
varav socker25.2 g
Protein31.8 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda slaw
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Blanda rödkål, salt och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Panera fisk
3

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Blanda BBQ-sås och vatten i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i BBQ-sås och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dipp
5

Under tiden, skölj spenat och vänd ner i skålen med rödkål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp fisk, regnsbågspommes, slaw och dipp på tallrikar.