Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, en äppelsallad med spenat och valnötter och en ranchinspirerad dressing med gräslök, gräddfil och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Ostronskivling
4 g
Rökt paprikapulver
25 g
Honung
20 g
Sriracha
1 st
Äpple
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500 g
Potatis
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Ketchup (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rör i honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [2 msk | 4 msk].
Sjud i 2–3 min, tills klibbig och tjocknat. Håll varmt tills servering.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, valnötter, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Riv svamp på längden i 2 cm stora bitar.
Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål tills svamp är helt täckt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd svamp i glaze precis innan servering.
Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.
Servera med ranchinspirerad dressing.