Stekt fläsk i gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläsk i gräslökssås

Stekt fläsk i gräslökssås

med sauterad svamp och morot- och potatismos

Kött, sås, potatis och grönsaker serverar vi ikväll i form av en ytterst delikat och mättande kombination. Vi kokar morot och potatis och mosar dem till ett vackert orange morot- och potatismos. Köttet skär vi i medaljonger och steker till perfektion. Kvällens ljuvliga sås innehåller gräslök och crème fraiche, och så toppar vi härligheterna med stekt svamp och schalottenlök.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

300 g

Fläskytterfilé

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

100 g

Champinjoner

1 st

Schalottenlök

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

1 msk

Smör (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2805 kJ
Energi (kcal)671 kcal
Fett35.4 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker10.2 g
Protein39.1 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör morot- och potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet. Mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], smör [1 msk I 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär svamp [1/2 paket, 2P] i kvartar.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

På en separat skärbräda, skär fläsk i medaljonger (3 per person) och krydda med salt och peppar.

Stek svamp och schalottenlök
3

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och schalottenlök i 3-4 min, tills svamp är mjuk och schalottenlök är karamelliserad.

Krydda med en generös nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött i 2-3 min per sida, tills brynt och gyllene.

Sätt åt sidan på en tallrik.

Laga gräslökssås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1 min.

Rör i kött, crème fraiche och gräslök (spara lite till garnering) och sjud i ytterligare 1 min, tills såsen är genomvarm.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp morot- och potatismos och kött på tallrikar.

Toppa med gräslökssås, svamp och schalottenlök.

Garnera med resterande gräslök.