Kött, potatis och sallad! Det har ni säkert ätit många gånger, men kvällens recept kommer garanterat ändå att fresta. Vi steker fläskkotlett till krispig perfektion och serverar den med smördressad potatis med persilja, och en både spröd och krämig äppelsallad med kål, yoghurt och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Förskuren spetskål
1
Äpple
6
Grov senap
(Innehåller Senap)
1
Kruspersilja
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
400
Småpotatis
250
Skivad fläskkotlett
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
1
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12-15, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka hälften av persiljan (spara resten av bladen till garnering).
Blanda spetskål, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en skål, och massera med händerna i 30 sek. Rör sedan i äpple.
Rör i senap [½ paket, 2P] och yoghurt i skålen med kål.
Smaka av med salt och peppar.
Krydda kött med en nypa salt på båda sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt.
Häll av vattnet från färdig potatis.
Blanda potatis med smör [1 msk I 2 msk], hackad persilja, en nypa salt och peppar i kastrullen.
Lägg upp fläskkotlett, smördressad potatis och äppelsallad på tallrikar.
Garnera med pumpakärnor och sparade persiljeblad.