Stekt fläskytterfilé och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskytterfilé och rödvinssås

Stekt fläskytterfilé och rödvinssås

med rostad potatis och krispig prosciutto

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt til helgen, vi ska nämligen laga en riktig festmåltid! Vi bryner fläskytterfilé och låter den sen bli färdigstekt i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis toppad med hårdost, steker broccolini och mandlar, och lagar en underbar rödvinssås! Vi toppar potatisen med krispig prosciutto, och så är maten färdig!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Broccolini

½ st

Schalottenlök

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

50 g

Prosciutto

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2594 kJ
Fett27.2 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater42.8 g
varav socker7.2 g
Protein50.6 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så den blir rumstempererad och krydda det med salt.

Halvera potatis och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Strö över riven ost efter 15 min. 

Stek fläskytterfilé
2

Fördela prosciuttoskivor på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 8-10 min, eller tills krispiga, och lägg över till en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 2 min per sida.

Lägg över kött på samma plåt med bakplåtspapper som du använde till prosciutton. Tillaga överst i ugnen i 12-15 min.

Ta ut kött och låt det vila under folie i några minuter. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Stek broccolini & mandlar
3

Finhacka vitlök och schalottenlök [½ st, 2P].

Plocka av och finhacka rosmarinblad [½ st, 2P].

Grovhacka mandlar.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp en ny skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek broccolini och mandlar i 5-6 min, eller tills mjuka och rostade. Ställ åt sidan på en tallrik och krydda med en nypa salt och peppar.

Koka rödvinssås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpannan på medelvärme.

Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.

Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, en skvätt vatten [½ dl | 1 dl], en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min.

Blanda prosciutto & potatis
5

Skölj rucola.

Blanda rucola med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Bryt prosciutto i små bitar och blanda med rostad potatis.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, kött och rucola på tallrikar.

Toppa rucola med broccolini och mandlar.

Ringla rödvinssås över köttet.