Vi hoppas att ni har sparat denna rätt til helgen, vi ska nämligen laga en riktig festmåltid! Vi bryner fläskytterfilé och låter den sen bli färdigstekt i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis toppad med hårdost, steker broccolini och mandlar, och lagar en underbar rödvinssås! Vi toppar potatisen med krispig prosciutto, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Broccolini
½ st
Schalottenlök
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Fläskytterfilé
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
50 g
Prosciutto
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
½ dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så den blir rumstempererad och krydda det med salt.
Halvera potatis och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Strö över riven ost efter 15 min.
Fördela prosciuttoskivor på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 8-10 min, eller tills krispiga, och lägg över till en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 2 min per sida.
Lägg över kött på samma plåt med bakplåtspapper som du använde till prosciutton. Tillaga överst i ugnen i 12-15 min.
Ta ut kött och låt det vila under folie i några minuter.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Finhacka vitlök och schalottenlök [½ st, 2P].
Plocka av och finhacka rosmarinblad [½ st, 2P].
Grovhacka mandlar.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp en ny skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek broccolini och mandlar i 5-6 min, eller tills mjuka och rostade. Ställ åt sidan på en tallrik och krydda med en nypa salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpannan på medelvärme.
Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.
Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, en skvätt vatten [½ dl | 1 dl], en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min.
Skölj rucola.
Blanda rucola med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Bryt prosciutto i små bitar och blanda med rostad potatis.
Skär kött i skivor.
Lägg upp rostad potatis, kött och rucola på tallrikar.
Toppa rucola med broccolini och mandlar.
Ringla rödvinssås över köttet.