Vi hoppas att ni har sparat denna rätt til helgen, vi ska nämligen laga en riktig festmåltid! Vi bryner fläskytterfilé och låter den sen stekas färdigt i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis toppad med riven ost, steker broccolini och mandlar och lagar en underbar rödvinssås! Vi toppar potatisen med krispig prosciutto, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Schalottenlök
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Fläskytterfilé
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
50 g
Prosciutto
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
200 g
Broccolini
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Halvera potatis och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Strö över riven ost efter 15 min.
Fördela prosciuttoskivor på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 8–10 min, eller tills krispiga. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 2 min per sida.
Lägg över kött på samma plåt som användes till prosciutton. Rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut kött och låt det vila i foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka schalottenlök.
Finhacka rosmarin.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek broccolini och mandlar i 5–6 min, eller tills mjuka och rostade. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.
Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min.
Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min.
Skölj rucola.
Blanda rucola med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Bryt prosciutto i små bitar och blanda med rostad potatis.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp rostad potatis, kött och rucola på tallrikar.
Toppa rucola med broccolini och mandlar.
Ringla rödvinssås över köttet.