topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt torsk

Stekt torsk

med rostade rädisor och dragonsås

Torsk spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker den och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citron och smör. Samtidigt ugnsrostar vi potatis, rädisor och morot. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Schalottenlök

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dragon

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2278 kJ
Energi (kcal)544 kcal
Fett18.8 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater59.9 g
varav socker13.2 g
Protein31 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Blanda sås
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Finhacka dragonblad.

Blanda dragon, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, en generös skvätt citronsaft, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka schalottenlök.

Halvera och skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Ansa och halvera rädisor.

Grovhacka persilja.

Rosta morot och rädisor
4

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera morot och rädisor på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.

Stek fisk i 2–3 min.

Tillsätt dragonsås
5

Vänd fisk, tillsätt smör och schalottenlök och stek i 1 min.

Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås varm.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.