Här kommer ett nytt sätt att servera allas vår favorit halloumi - och gissa om det är gott! I detta recept kryddar du halloumin med smakrik dukkah och serverar med spännande vildrissallad smaksatt med vitlök, färska grönsaker och smaskig apelsinvinägrett och apelsinbitar. En fräsch och smakrik måltid väntar likt inget annat du testat förr.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
15
Dukkah
75
Gräddfil
1
Bladpersilja
100
Basmati vildris
1
Apelsin
200
Halloumi
30
Spenat
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
2.5
Vatten
Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vildris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i ytterligare 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg halloumin i kallt vatten*.
Skala apelsin och dela på mitten. Grovhacka ena halvan och pressa juice från den andra i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka spenat [1/2 påse, 2 pers], paprika och persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Dutta halloumiskivorna torra med hushållspapper. Stek dem i 2-3 min på varje sida tills de är gyllene. När det återstår ungefär 1 min av stektiden, strö över dukkah och blanda runt så halloumin täcks.
När riset är färdigt, tillsätt det till salladsskålen med apelsindressing tillsammans med paprika, spenat, apelsinbitar och hälften av persiljan. Blanda väl.
Fördela rissallad och dukkahhalloumi mellan era tallrikar. Garnera med persilja och servera med en klick gräddfil.