Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och vacker rätt som kommer at bli hela familjens nya favoriträtt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5
Tex-Mex
250
Nötfärs
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Gurka
1
Tomat
1
Kruspersilja
½
Citron
25
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Ägg (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Smör (steg 4)
2.5
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)
Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa köfte (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köfte i 2-3 min, eller tills brynta.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs morot och vitlök i 2-3 min, tills de börja mjukna.
Rör i vatten [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong och koka upp.
Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk].
Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka persilja.
Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Blanda gräddfil, persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.
Servera med resterande citronklyftor.