Veckans fisk är kolja, som vi steker tillsammans med en ljuvlig citronsås med dill. Härliga tillbehör är rostad potatis, palsternacka och lök, och en färgsprakande sallad med zucchini, rädisa och spenat. Vi serverar härligheterna med krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Kolja
(Innehåller Fisk)
½
Citron
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Dill
400
Småpotatis
1
Lök
1
Palsternacka
½
Zucchini
75
Rädisor
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Vatten (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
1
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera potatis. Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Placera potatis, palsternacka och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills mjuka.
Halvera rädisor.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.
Skölj spenat.
Finhacka dill.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, dill och en generös skvätt citronsaft i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3-4 min, tills lätt brynta.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan i en skål tillsammans med spenaten. Blanda precis innan servering.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min på ena sidan.
Sänk till medelvärme, vänd fisk och häll i dillbuljong och smör [1 msk | 2 msk].
Stek i ytterligare 2-3 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp rostade grönsaker, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.
Ringla buljong över fisken.