I kväll bjuder vi på ett fyrverkeri av färger och smaker! Vi kokar potatis, och blandar den sedan med spenat. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med vitlök, chiliflakes, crème fraiche och gräslök, och så svänger vi ihop en krispig rödkålssallad med äpple. Alla dessa härligheter serverar vi givetvis med stekt kyckling, som namnet på receptet redan har avslöjat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Äpple
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
150 g
Rödkål, förskuren
30 g
Spenat
½ g
Chiliflakes
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök och chiliflakes i 1 min, tills väldoftande.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sjud i 1–2 min, tills något reducerad.
Rör i crème fraiche, gräslök och kyckling och sjud i 1 min, tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda rödkål, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera med händerna i 1 min.
Rör i äpple.
Rör spenat i kastrullen med färdig potatis och krydda med salt och peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och rödkålssallad på tallrikar.
Ringla sås över kyckling.