Stekt kyckling och ponzu-chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling och ponzu-chimichurri

Stekt kyckling och ponzu-chimichurri

med färska nudlar och sesamsallad

Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga med vår japanskinspirerade kyckling med udonnudlar, sesamsallad och en underbar ponzu-chimichurri.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

220 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Panamat

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

2 st

Morot

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till chimichurri

¼ tsk

Salt till chimichurri

¼ tsk

Socker till chimichurri

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till nudlar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2816 kJ
Energi (kcal)673 kcal
Fett35.6 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater42.3 g
varav socker10 g
Protein43.5 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda chimichurri
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, chiliflakes, ponzudressing, olivolja, socker och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: 1) Se till att allt är så finhackat som möjligt! 2) TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Tillsätt kyckling till pannan och krydda med Panamat, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan och håll varm.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten på moroten.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda sallad
4

Blanda gurka, rädisor, morot, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Koka nudlar
5

Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.

Häll av vattnet och vänd med olivolja.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Servera
6

Lägg upp nudlar, kyckling och sallad i djupa skålar.

Skeda ponzu-chimichurri över nudlar och kyckling.