Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga med vår japanskinspirerade kyckling med udonnudlar, sesamsallad och en underbar ponzu-chimichurri.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
220 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Panamat
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
2 st
Morot
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
2 msk
Olja till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
¼ tsk
Socker till chimichurri
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till nudlar
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, persilja, chiliflakes, ponzudressing, olivolja, socker och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: 1) Se till att allt är så finhackat som möjligt! 2) TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Tillsätt kyckling till pannan och krydda med Panamat, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan och håll varm.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten på moroten.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda gurka, rädisor, morot, sesamfrön, sesamolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och vänd med olivolja.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Lägg upp nudlar, kyckling och sallad i djupa skålar.
Skeda ponzu-chimichurri över nudlar och kyckling.