Sataysås är en jordnötssås som är vanlig i flera asiatiska kök och smakar fantastisk till kvällens kycklingrätt. Vi lyxar till såsen lite extra med hackade, knapriga jordnötter och serverar den som dipp till kycklingen som smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Citrongräsdoftande basmatiris och en fräsch gurksallad med salladslök och morot kompletterar vår snabba middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Lime
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Citrongräs
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
150 g
Basmatiris
1 st
Morot, Julienne
1 st
Salladslök
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Banka citrongräs med en träsked.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp.Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda Ginger Ninja, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner kyckling.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.
Skär gurka i halvmånar.
Blanda morot, gurka, salladslök, olivolja och salt i en stor skål.
Grovhacka jordnötter.
Blanda sataysås och jordnötter i en liten skål.
Lägg upp ris, kyckling och gurksallad i skålar.
Servera med limeklyftor att pressa över rätten och sataydipp.