Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Ikväll bjuder vi nämligen på perfekt stekt lax som serveras med ugnsrostad potatis och rädisor. Underbart tillbehör är en ljuvlig citron- och smörsås och en spännande dressing med honung och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
125
Rädisor
150
Sockerärtor
1
Salladslök
1
Schalottenlök
½
Citron
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Dill
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
½
Smör (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor. Ansa rädisor.
Placera potatis och rädisor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka och lätt brynta.
Tillsätt sockerärtor när det återstår 10 min, och rosta i 8-10 min, tills något mjukare.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka hälften av dillen, och plocka resten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda med en nypa salt, och stek den med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3-5 min, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Låt stekpannan du använde till fisken svalna av lite, torka försiktigt av den och hetta upp den på medelvärme med smör [1/2 msk | 1 msk ].
Stek schalottenlök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.
Rör i vatten [1 dl I 2 dl], grönsaksbuljong, vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], en generös skvätt citronjuice och hackad dill. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud i 3-4 min, tills lätt tjocknad.
Lägg upp ugnsrostade grönsaker och lax på tallrikar.
Ringla citron- och smörsås över laxen och servera dressingen i en skål på sidan av.
Garnera med salladslök och resterande dill.