Så blev det tid att grilla igen, och ikväll har lax huvudrollen på grillen. Stekt lax och honung- och senapsdressing och panzanellasallad med spröd bacon är en härlig rätt som bjuder perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Vi skippar potatis ikväll, och låter de ljuvliga brödkrutongerna i panzanellasalladen se till att alla blir mätta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Zucchini
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
62.5 g
Bacon, skivor
250 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
2 g
Grovmalen svartpeppar
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
6 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
40 g
Rucola
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Riv bröd i mindre bitar och placera dem på ena halvan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], salt och peppar.
Tärna paprika och zucchini i 2 cm stora bitar. Placera dem på andra halvan av en plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills grönsaker är mjuka och krutonger är gyllene och krispiga, 10-13 min.
Ställ färdiga grönsaker och krutonger åt sidan för att svalna av lite.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4-5 min, eller tills gyllene och krispig. Ställ bacon åt sidan på tallrik men spara baconfettet i stekpannan.
Under tiden, halvera körsbärstomater.
Grovhacka basilikablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Torka av laxen med lite papper, krydda med salt och en nypa grovmalen svartpeppar på var sida.
Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i 3-5 min. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda honung- och senapsdressing, senap [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och grovmalen svartpeppar i en liten skål.
Riv eller skär bacon i 2 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Blanda avsvalnade grönsaker och krutonger, basilika, rucola, körsbärstomater, hälften av baconen och hälften av osten i en stor skål.
Ringla över hälften av dressingen och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp panzanellasallad och lax på tallrikar.
Toppa med resterande ost och resterande bacon.
Ringla över resterande dressing.