Vi ska laga kyckling och potatis ikväll, och vi vågar nästan lova att det blir familjens nya favorit. Vi kryddar kyckling med medelhavskryddor, bryner den och låter den rostas färdigt i ugnen. Vi serverar vår kyckling med rostad potatis och morot, syrlig kålsallad med gurka och salladslök, och en krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
4
Medelhavets Pärla
½
Vitlöksklyfta
300
Kycklingbröstfilé
150
Förskuren spetskål
1
Gurka
1
Salladslök
½
Citron
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Morot
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Halvera potatis (oskalad).
Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.
Placera potatis och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på plåten med potatis - alternativt använd en ny plåt med bakplåtspapper.
Tillaga kyckling i ugnen i 8-10 min, tills genomstekt, när det återstår 11 min av potatisens tillagningstid.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda gurka, salladslök, kål, olivolja [1 msk I 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.