Stekt örtkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt örtkyckling

Stekt örtkyckling

med syrlig kålsallad och vitlöksdressing

Vi ska laga kyckling och potatis ikväll, och vi vågar nästan lova att det blir familjens nya favorit. Vi kryddar kyckling med medelhavskryddor, bryner den och låter den rostas färdigt i ugnen. Vi serverar vår kyckling med rostad potatis och morot, syrlig kålsallad med gurka och salladslök, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Glutenfri
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 st

Morot

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

½ st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2512 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett26.3 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater44.3 g
varav socker11.2 g
Protein43.1 g
Salt0.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Halvera potatis (oskalad).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.

Placera potatis och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene. 

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Stek kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. 

GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen. Stek i 5-7 min per sida och låt den sedan vila under folie i ytterligare 5 min.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta kyckling
3

Placera kyckling på plåten med potatis - alternativt använd en ny plåt med bakplåtspapper. 

Tillaga kyckling i ugnen i 8-10 min, tills genomstekt, när det återstår 11 min av potatisens tillagningstid.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda gurka, salladslök, spetskål, olivolja [1 msk I 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Gör vitlöksdressing
5

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.