I kväll lagar vi stekt kyckling och rostade rotfrukter – kanske blir det familjens nya favorit? Vi smaksätter kycklingen med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla, bryner den och låter den stekas färdigt i ugnen. Sedan serverar vi den med gyllenrostad potatis och morot, en citrondoftande kålsallad med gurka och salladslök och en krämig vitlöksdressing på gräddfil och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
400 g
Småpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad).
Skär morot (oskalad) i 2 cm tjocka stavar.
Placera potatis och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på plåten med rotfrukter när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid
Tillaga kyckling i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär citron i klyftor.
Blanda gurka, salladslök, spetskål, olivolja, en generös skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.