Stekt örtkyckling och rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt örtkyckling och rostade rotfrukter

Stekt örtkyckling och rostade rotfrukter

med syrlig kålsallad och vitlöksdressing

I kväll lagar vi stekt kyckling och rostade rotfrukter – kanske blir det familjens nya favorit? Vi smaksätter kycklingen med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla, bryner den och låter den stekas färdigt i ugnen. Sedan serverar vi den med gyllenrostad potatis och morot, en citrondoftande kålsallad med gurka och salladslök och en krämig vitlöksdressing på gräddfil och majonnäs.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

400 g

Småpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2425 kJ
Energi (kcal)580 kcal
Fett23 g
varav mättat6 g
Kolhydrater46.6 g
varav socker10.3 g
Protein43.4 g
Salt3 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad).

Skär morot (oskalad) i 2 cm tjocka stavar.

Placera potatis och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Stek kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Ugnsstek kyckling
3

Placera kyckling på plåten med rotfrukter när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid

Tillaga kyckling i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär citron i klyftor.

Blanda gurka, salladslök, spetskål, olivolja, en generös skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Gör vitlöksdressing
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.