Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiff får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
2
Rödbeta
1
Lök
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
250
Nötfärs
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4
Köttbuljong
100
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
½
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
1
Socker (steg 2)
½
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk I 2 msk], socker [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Medan lök karamelliseras, skär gurka i tunna skivor.
Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i vatten så att gurka täcks. Ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Blanda nötfärs, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers).
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan igen på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölj av den.
Rör i brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong och en nypa peppar. Sjud i 3 min tills såsen är uppvärmd.
Lägg upp rotfrukter, picklad gurka och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med lök, och ringla över sås.