Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Rödbeta
1 st
Lök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Gurka
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
225 g
Nötfärs
4 g
Köttbuljong
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.
Lägg över i en skål.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda gurka, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], worcestershiresås, ströbröd, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölja av den.
Rör i brunsås, vatten [1 dl | 2 dl], köttbuljong och en nypa peppar.
Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.
Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med lök, och ringla över sås.
Servera med picklad gurka.