I kväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
4 g
Köttbuljong
1 st
Gurka
300 g
Potatis
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Rödbeta
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
½ msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.
Lägg över i en skål.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Rör i gurka och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Blanda nötfärs, ägg, worcestershiresås, ströbröd, salt och peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).
Rör i brunsås, vatten, köttbuljong och en nypa peppar.
Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.
Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med lök, och ringla över sås.
Servera med picklad gurka.