Stekt pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

I kväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

4 g

Köttbuljong

1 st

Gurka

300 g

Potatis

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Rödbeta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2690 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett32.8 g
varav mättat13 g
Kolhydrater62.8 g
varav socker21.2 g
Protein33.3 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk. 

Rör i balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål. 

Pickla gurka
3

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Rör i gurka och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, ägg, worcestershiresås, ströbröd, salt och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den). 

Rör i brunsås, vatten, köttbuljong och en nypa peppar.

Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.

Servera med picklad gurka.