Stekt rumpstek och krämig spenatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och krämig spenatsås

Stekt rumpstek och krämig spenatsås

med rostad potatis och karamelliserad lök

Har du sparat rumpsteken till helgen? Eller valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en äkta lyxmiddag? Oavsett vilken dag du lagar denna rätt kan vi garantera att middagsgästerna inte blir besvikna! Vi serverar det möra köttet med ugsnrostad potatis som blir extra festlig av att toppas med karamelliserad lök. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt mot en härligt grön spenatsås med grädde, vitlök och schalottenlök.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 st

Schalottenlök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

100 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3008 kJ
Energi (kcal)719 kcal
Fett38.8 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater57.7 g
varav socker11.7 g
Protein39.7 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Karamellisera rödlök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek rödlök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Rör i vatten, socker och salt. Sjud i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över till en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Grovhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga spenatsås
5

Medan köttet vilar, hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Fräs schalottenlök i 2–3 min.

Tillsätt vitlök och spenat och fräs i 1–2 min, eller tills spenaten börjar mjukna.

Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och skyn från foliepaketet. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen är väldoftande och något tjocknad.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Blanda karamelliserad rödlök med rostad potatis.

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rostad potatis och krämig spenatsås på tallrikar.

Garnera med persilja.