Stekt rumpstek och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och krämig svampsås

Stekt rumpstek och krämig svampsås

med sotad salladslök

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande helgrätt som får dig att känna dig som en riktig mästerkock. I kväll står nämligen mör och perfekt stekt ryggbiff på menyn. Till det serverar vi rostade pommes, sprödstekt salladslök och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:
Mjölk
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

300 g

Potatis

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

½ portionspåse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4641 kJ
Energi (kcal)1109 kcal
Fett23.5 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater60.3 g
varav socker22.6 g
Protein41 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis och rotfrukter (oskalade) i 2 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Jorden Runt, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Grovhacka svamp.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Skär av roten på salladslök.

Stek salladslök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek salladslök (halvera om de inte får plats i stekpannan) i 3–5 min under omrörning, eller tills brynta.

Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga svampsås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (torka inte ur den).

Fräs svamp och vitlök i 3–4 min, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar och sjud i 2–3 min.

Skär kött i skivor och tillsätt sky från foliepaketet till svampsåsen.

Servera
6

Lägg upp pommes, salladslök och kött på tallrikar.

Skeda svampsås över kött och garnera med resterande persilja.