Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande helgrätt som får dig att känna dig som en riktig mästerkock. I kväll står nämligen mör och perfekt stekt ryggbiff på menyn. Till det serverar vi rostade pommes, sprödstekt salladslök och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
300 g
Potatis
100 g
Ostronskivling
1 st
Vitlöksklyfta
½ portionspåse
Kruspersilja
2 st
Salladslök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Palsternacka
1 st
Rödbeta
1 st
Morot
1 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis och rotfrukter (oskalade) i 2 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Jorden Runt, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Grovhacka svamp.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Skär av roten på salladslök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek salladslök (halvera om de inte får plats i stekpannan) i 3–5 min under omrörning, eller tills brynta.
Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (torka inte ur den).
Fräs svamp och vitlök i 3–4 min, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås, kycklingbuljong, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar och sjud i 2–3 min.
Skär kött i skivor och tillsätt sky från foliepaketet till svampsåsen.
Lägg upp pommes, salladslök och kött på tallrikar.
Skeda svampsås över kött och garnera med resterande persilja.