Ikväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt rumpstek! Innovativa tillbehör är ostgratinerad potatis och broccoli, och rostade morötter med citron och dragon. Vi hoppar över såsen ikväll, och serverar istället kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig svalkande bearnaisedipp!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
3 st
Morot
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dragon
1 st
Schalottenlök
300 g
Angus ryggbiff
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.
Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta överst i ugnen i 25-35 min, eller till gyllene och mjuka.
Under tiden, skär broccoli i 2 cm stora buketter.
Halvera morot (oskalad).
Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills möra.
När det är 10 min kvar av potatisens tillagningstid, lägg över broccoli till plåten och tillsätt en skvätt olivolja och riven ost.
Rosta resterande tid, tills osten är gyllene.
Skär citron i klyftor.
Finhacka schalottenlök och dragon.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek schalottenlök i 1-2 min, tills mjuk. Lägg över till en liten skål och sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ryggbiff, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.
Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronjuice.
Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.