En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål, och sen toppas vi med karamelliserad löksås med balsamvinäger och rödvin. Fantastiska tillbehör är krispig rosmarinspotatis och en saftig päronsallad med pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
½
Lök
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
500
Potatis
1
Rosmarin
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
½
Päron
40
Rucola
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
¼
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Socker (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Finhacka rosmarin.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär päron [½ st, 2P] i tunna skivor.
Skölj rucola.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
Rosta pumpakärnor i 3-4 min. Lägg över dem till en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, sojasås [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.
Rör i rödvinssås, köttsaften från foliepaketet och en nypa peppar.
Lägg rucola, pumpakärnor, honung- och senapsdressing, päron och en nypa salt i en medelstor skål. Blanda precis innan servering.
Skär kött i skivor och lägg upp dem på tallrikar.
Ringla över karamelliserad löksås.
Servera med päronsallad och rosmarinspotatis.