Stekt ryggbiff och karamelliserad löksås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och karamelliserad löksås

Stekt ryggbiff och karamelliserad löksås

med rosmarinspotatis och saftig päronsallad

En riktigt lyxig rätt till helgen, perfekt som bjudrätt, eller om du bara vill skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål, och sen toppas vi med karamelliserad löksås med balsamvinäger och rödvin. Fantastiska tillbehör är krispig rosmarinspotatis och en saftig päronsallad med pumpakärnor.

Taggar:
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

½

Lök

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500

Potatis

1

Rosmarin

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

½

Päron

40

Rucola

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)692 kcal
Energi (kJ)2895 kJ
Fett33.3 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater58.3 g
varav socker13.8 g
Protein42.2 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Finhacka rosmarin.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Rosta pumpakärnor
2

Under tiden, skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Halvera, kärna ur och skär päron [½ st, 2P] i tunna skivor.

Skölj rucola.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta pumpakärnor i 3-4 min. Lägg över dem till en skål och ställ åt sidan. 

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på hög värme. 

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Rör i balsamvinäger, sojasås [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.

Rör i rödvinssås, köttsaften från foliepaketet och en nypa peppar.

Förbered päronsallad
5

Lägg rucola, pumpakärnor, honung- och senapsdressing, päron och en nypa salt i en medelstor skål. Blanda precis innan servering.

Servera
6

Skär kött i skivor och lägg upp dem på tallrikar. 

Ringla över karamelliserad löksås.

Servera med päronsallad och rosmarinspotatis.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image