Stekt ryggbiff och pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och pepparsås

Stekt ryggbiff och pepparsås

med gratinerad blomkål och varm rödkålssallad

Ikväll håller vi fest och ser till att kvällens härligheter serveras på ett ytterst inbjudande sätt, där hela familjen kan bygga sin egen tallrik. Vi steker ryggbiff till perfektion, rostar rosmarinpotatis, gratinerar blomkål med ost, lagar en ljuvlig pepparsås och hinner också med att trolla ihop en varm rödkålssallad.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Rosmarin

500

Potatis

275

Blomkål

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

150

Rödkål, förskuren

25

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

300

Angus ryggbiff

2

Grovmalen svartpeppar

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

½

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)864 kcal
Energi (kJ)3615 kJ
Fett41.1 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker24.2 g
Protein52.4 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Plocka och finhacka rosmarinblad [½ st, 2P].

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rosmarinblad, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Gratinera blomkål
2

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm små buketter. 

Lägg blomkål i en ugnsform med mornaysåsen, en nypa salt och peppar, och rör om så blomkål är täckt.

Strö över mozzarella, täck formen med folie och gratinera i 25-30 min, tills blomkålen är mjuk och osten är gyllene.

Ta bort folien efter halva tiden. Låt svalna något innan servering. 

Koka rödkål
3

Under tiden, blanda rödkål, balsamvinäger, tranbär, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en kastrull. 

Täck med lock och koka på medelvärme i 15-18 min, tills rödkål är mjuk.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Laga sås
5

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Rosta grovmalen svartpeppar i 1-2 min, tills väldoftande. Rör i rödvinssås.

Sänk till låg värme och rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P].

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] och strö den över gratinerad blomkål precis innan servering.

Servera
6

Skär kött i skivor och lägg upp det på en skärbräda eller serveringsfat.

Ringla lite sås över köttet, och servera resten vid sidan av.

Servera med rosmarinpotatis, gratinerad blomkål och rödkålssallad.