Stekt ryggbiff täckt i cajunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff täckt i cajunsås

Stekt ryggbiff täckt i cajunsås

med vitlöksstekt svamp och gräslöksaioli

Ikväll inviterar vi till fest med en rigtigt lyxig måltid. Vi marinerar ryggbiff i cajunkryddor och sojasås, och steker den sen till perfektion. Samtidigt rostar vi potatis, paprika och lök, och steker svamp med vitlök. Härligheterna toppar vi med en fantastisk cajunsås med smör och Worcestershiresås, och en krämig gräslöksaioli.

Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

1

Paprika

1

Rödlök

200

Champinjoner

2

Vitlöksklyfta

1

Gräslök

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

1

Smör (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

3

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1054 kcal
Energi (kJ)4409 kJ
Fett72.6 g
varav mättat28.5 g
Kolhydrater57.4 g
varav socker13.3 g
Protein44.3 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240°C/220°C varmluft.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med hälften av Ay Cajun-ba och en nypa peppar.

Blanda kött och sojasås [½ paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan. 

Rosta grönsaker
2

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera allt på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, tills möra. 

Stek svamp
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Halvera svamp.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Stek svamp i 3-4 min, tills brynt och gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar, och lägg över i en skål.

Under tiden, finhacka gräslök. Blanda aioli, vatten [1 msk | 2 msk] och hälften av gräslöken i en liten skål.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Låt stekpannan svalna lite, och tillsätt sen Worcestershiresås, resterande Ay Cajun-ba och smör [3 msk I 6 msk].

Rör tills smöret har smält.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade grönsaker och svamp på tallrikar.

Skeda över cajunsås på köttet. 

Servera gräslöksaioli i små skålar.

Garnera med resterande gräslök.